Трима премиери на страни от Централна Европа, които , за да

...
Трима премиери на страни от Централна Европа, които , за да
Коментари Харесай

Тримата премиери в бункера на Зеленски - какво се случи |

Трима министър председатели на страни от Централна Европа, които, с цел да посетят украинския президент Володимир Зеленски в символ на поддръжка на високо ниво, към този момент са се върнали в Полша, съобщи Ройтерс, като цитира представител на полското държавно управление.

Делегацията, който е и водач на ръководещата партия " Право и правдивост ".

Делегацията потегли от Полша във вторник. Съобщено бе, че лидерите се включват по лично предпочитание. Макар че Европейски Съюз е бил осведомен за самодейността, срещата със Зеленски не е била натоварена с политически мандат. 

Самият диалог се е състоял във вторник вечерта в бункер на Зеленски в Киев. Присъствал е и премиерът на Украйна Денис Шмихал. По време в бункера са се чули мощни детонации от боевете в западния завършек на града, предава Би Би Си.



Кадър: TWITTER/@MORAWIECKIM

В Украйна би трябвало да бъде изпратена интернационална мироопазваща задача, която да разполага със средства за защита, съобщи във вторник водачът на ръководещата партия в Полша Ярослав Качински след срещата с Володимир Зеленски.

" Тук позицията е непроменена. Нито Полша, нито НАТО вземат участие или ще вземат участие във войната ", прецизираха по-късно от държавното управление във Варшава.

Украйна се нуждае на първо място от повече оръжия, с цел да се отбрани от съветската инвазия, съобщи на собствен ред в сряда чешкият министър-председател Петр Фиала след завръщането си от визитата в Киев. Той съобщи, че неговата делегация е разискала с украинския президент Володомир Зеленски и глобите, оръжията и филантропичната помощ, както и вероятните бъдещи дипломатически стъпки.

Министър-председателят на Украйна Денис Шмихал написа в Twitter, че по време на срещата в Киев са били разисквани " унищожителни " наказания против Русия, в това число " признаването на Русия за спонсор на тероризма ".

Полският зам.-външен министър Марчин Пшидач призна, че пътуването е прекомерно рисковано, само че сподели, че си коства " в името на полезностите ". По думите му Русия също е била осведомена за визитата.

И тримата министър-председатели, които пътуваха до Киев, са очевидни поддръжници на Украйна. По думите на чешкия външен министър визитата е мощен израз на взаимност с украинците.

Лидерите са решили да пътуват с трен, като са отхвърлили другия вид - полски боен аероплан, тъй като това би могло да се стори на Русия като дръзка провокация, предава Би Би Си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР